Estetisk tandvård

Missfärgningar

Tänderna är en del av din personlighet. Självklart ska du kunna le utan att bekymra dig över mörknade eller krokiga tänder, eller hål i tandraderna.

Ytliga missfärgningar av till exempel kaffe eller rökning kan enkelt putsas bort. Djupare missfärgningar kan oftast åtgärdas genom blekning. Brilliant Smile-metoden är en kombination av blekmedel och ljusbestrålning. Den går snabbare och är mycket skonsam.

Blekning

Om en tandläkare gör det är det ett säkert och effektivt sätt att skaffa sig vitare tänder. Du kan välja mellan tre olika metoder: vi kan göra individuellt anpassade silikonskenor som du själv lägger blekningsgel i och låter sitta i munnen någon timma åt gången. Behandlingen upprepas i hemmet tills du är nöjd med färgen.

Zoom-blekningen är mycket populär. Den görs också hos oss och på bara två timmar blir tänderna skinande vita. Samma metod används i TV-programmet Extreme Makeover. Har du mycket problem med sprickor, ojämnheter och svåra missfärgningar? Eller en bit av tanden som är avslagen? Då kan skalfasader vara lösningen.

Det är ett tunt skal av porslin som framställs individuellt för varje tand. De klistras sedan fast på tanden under. Passformen blir perfekt och resultatet mycket hållbart – och naturligt!